TRAKCIJSKE BATERIJE
Pod brandom CIAK nudimo industrijske trakcijske baterije za sva područja industrije. U ponudi imamo sve tipove DIN i BS članaka i baterija pod brendom CIAK. Baterije nudimo u metalnim plastificiranim kućištima kao i u plastičnim kutijama koje godinama odolijevaju eksploatacijskim uvjetima. U ponudi imamo i rezervne dijelove koji su podložni zamjenama kroz određen period vremena. Najčešća područja upotrebe su: elektroviličari, električna skladišna vozila, visinske platforme, strojevi za čišćenje, brodovi i plovila, besprekidna napajanja i sustavi za nužnu rasvjetu. Trakcijske baterije CIAK rade se isključivo od članaka provjerenih proizvođača a same baterije sastavlja tim visoko stručnih ljudi. Odjel CIAK trakcijskih baterija ima svoj servis koji može napraviti popravke, zamjene i defektaže svih tipova trakcijskih baterija. Provjera kapaciteta baterija, promjena spojnih elemenata kao i sam konzalting po pitanju izbora svakodnevica je tima CIAK industrijskih baterija. Izlazak i popravci kod krajnjeg korisnika su jedan od najčešćih usluga koje se koriste u sve većoj mjeri.

Baterije namijenjene dubokom pražnjenju i za izrazito visoke struje pražnjenja. Koriste se u elektro viličarima, podiznim platformama, strojevima za čišćenje, solarnim sustavima, plovilima i svim ostalim uređajima koji koriste baterije kao primarni pogon. Sastoje se od 2V tubularnih članaka koji se slažu u metalna i plastična kućišta i serijskim spajanjem povezuju u napone od 12V , 24V , 36V , 48V, 80V , 96V .

TRAKCIJSKE BLOK BATERIJE
baterije u 6V i 12V blokovima, namijenjene dubokom pražnenju i visokim strujama pražnjenja , dolaze u izvedbi s tekućim elektrolitom, AGM , i GEL izvedbi. Primjenjuju se u aplikacijama poput viličara, podiznih platformi , strojeva za čišćenje , solarnim sustavima i svim ostalim aplikacijama koje koriste baterije kao primarni pogon .

CIAK INDUSTRIAL – tekući elektrolit
Baterije s pozitivnom pločom u tubularnoj tehnologiji što donosi izrazito veliki broj ciklusa pražnjenja, čak 1200 ciklusa na 80% ispražnjenosti. CIAK INDUSTRIAL baterije s tek. elektrolitom potrebno je barem jednom mjesečno provjeravati za razinu elektrolita i nadoliti destilirane vode ukoliko je potrebno

CIAK INDUSTRIAL – GEL
Baterije bez održavanja s gelom u samoj strukturi akumulatora. Takva konstrukcija omogućuje bateriji izvanredna ciklička svojstva, najbolja u usporedbi sa svim tehnologijama. CIAK INDUSTRIAL GEL baterije predstavljaju prvi izbor za namjene gdje je broj ciklusa punjenja i pražnjenja izuzetno bitan. Kod CIAK INDUSTRIAL GEL baterija nema mogućnosti istjecanja elektrolita čak i u slučajevima u kojima bi se kod standardnih akumulatora oštetilo kučište. Maksimalno sigurna uporaba u aplikacijama gdje se baterije često trebaju stavljati u nedovoljno ventilirane prostore (kabine plovila i kampera). CIAK INDUSTRIAL GEL baterije mogu se ugraditi u doslovno bilo kojem položaju (osim naopako) bez ikakve opasnosti. Robusna konstrukcija akumulatora pruža sigurnost u rukovanju kao i pri korištenju. Pogodni su za sve visokozahtjevne aplikacije od strojeva za čišćenje, visinskih platformi, plovila, kampera.