CIAK STARTER MOTO AGM –  PRVI IZBOR ZA MAKSIMALNE PERFORMANSE
Bez obzira na klasu ili uvjete u kojima ćete koristi vaš motocikl, skuter, ATV ili bilo koje vozilo koje zahtijeva ovu vrstu akumulatora, CIAK Starter MOTO AGM najbolji je izbor. Ovom akumulatoru s AGM (Absorbent Glass Mat) tehnologijom apsolutno ništa ne predstavlja problem da bi u svakom trenutku isporučivao maksimalnu snagu i energiju. Tehnologija AGM koja upija tekući elektrolit u posebno stakleno vlakno, omogućuje česta pražnjenja, upotrebu u ekstremnim uvjetima jer se upravo zbog savršenog rasporeda elektrolita po cijeloj površini rešetki kontinuirano isporučuje maksimalna snaga a pritom se ne zahtijeva nikakvo održavanje. CIAK Starter MOTO AGM akumulator odlikuje se cikličkom stabilnošću, izuzetnom otpornosti na vibracije, potpunom sigurnošću kako na vašem vozilu neće doći do izlijevanja elektrolita i eventualnog skupog oštećenja elektrike ili elektronike koja je na većini ovakvih vozila smještena odmah uz izvor energije. Duge vožnje s povećanim brojem potrošača – serijski ili van serijskih ugrađenih na vozilo, uvjeti vožnje –visoke ili niske temperature, atmosferski utjecaji – kiša, sunce ili snijeg, ekstremne neravnine ili samo ugodno krstarenje prostranstvima, sve nabrojano prirodno je okruženje za CIAK Starter MOTO AGM akumulatore.
Važno!
Preporuka je korištenje zaštitnih rukavica prilikom formiranja akumulatora radi dodatne zaštite.

PUNJENJE CIAK STARTER MOTO AGM akumulatora

Priprema akumulatora
Uklanjanje zaštitne folije (nije ju potrebno čuvati – obratiti pozornost da se odloži prema ekološkim standardima).

Priprema ampula s elektrolitom
Izvucite ampule s elektrolitom iz plastičnog omota. Uklonite poklopac s ampula i ne bušite zaštitnu foliju

Punjenje akumulatora s elektrolitom
Ampule s elektrolitom postavite okomito iznad pojedinog otvora – šest zabrtvljenih otvora pojedine ampule točno iznad šest otvora (rupa) na poklopcu akumulatora. Snažno pritisnite ampule u otvore kako bi došlo do bušenja brtvi i kiselina će odmah krenuti s istjecanjem u pojedinu ćeliju akumulatora.

Istjecanje elektrolita
Tijekom punjenja akumulatora nikako ne smijete micati ampule kako ne bi došlo do istjecanja van kućišta akumulatora. Elektrolit je kiselina i vrlo je otrovna i agresivna te može doći do ozljeđivanja. Iz svake pojedine ampule treba izići kompletna količina elektrolita, jer će jedino tako akumulator biti ispravno formiran i spreman za upotrebu.

Uklanjanje ampula
Nakon što se sav elektrolit pretoči u akumulator, provjerite jesu li sve ampule u potpunosti prazne, ako je ostala neka količina elektrolita, laganim udaranjem po vrhu ampule preostala količina će isteći. Nakon što ste se uvjerili da je sav elektrolit istekao možete ukloniti set ampula.

Zatvorite akumulator
Svaki AGM akumulator dolazi s pripadajućom letvicom sa čepovima. Isključivo se smije koristiti samo pripadajuća letvica sa čepovima i svaka zamjenska može dovesti do oštećivanja akumulatora. Preporuka je da se minimalno 20 minuta pričeka s primjenom i ugradnjom akumulatora kako bi se sav elektrolit upio, a akumulator pravilno formirao.